lunes, 9 de agosto de 2010

Den 31: Mercado, 24 hodin fotbalu

SÁB, 07/08/10
A tak zazvonil ten budik, ja sesla dolu, kde uz byla Belén, pak prisla i Juani a Pedro. Tak sme se spolecne nasnidali, Pedro mi u snidane povidal, ze tady v Montánchez nekde je tovarna na olivovy olej. Jmenuje se nevim jak, jen vim, ze to slovo je arabskeho puvodu. Tady je dost olivovniku (minuly rok jsem psala o tom jakoby golfovem hristi, jak to odkoupil nejaky Anglican, tak tam byly olivovniky) a lidi z nich sesbiraji olivy do pytlu a jdou s nimi tam. Tam jim to navazi a podle toho jim udelaji olej. Pry to tam nadherne voni po olivach a olivovem oleji. Driv to bylo verejne pristupne, ted uz pry ne. Skoda. Hrozne rada bych se tam sla podivat. Pak mi Pedro ukazal uplne nadhernou nadobku na olej, kterou maji. V Madridu maji mensi, tota byla obrovska a uplne nadherna!
No a pak uz byl cas vyrazit na ty stanky. Stanky byvaji v Montánchez kazdou sobotu. Byvaji postavene v takovem jako svahu, kde byva docela vedro, ale my s Belén sme vyrazili jeste, kdyz to vedro nebylo tak strasne. Byly tam stanky s ovocem, zeleninou, chorizem a podobnymi vecmi a hlavne mrte obleceni. Obchodnici vyvolavali, co prodavaji a za kolik, aby nalakali zakazniky. Zastavili jsme se s Belén u stanku s oblecenim, kde jsem si koupila dvoje uplne uzasne saticky, navic za upe malo penez. Super! Pak sme sli nakoupit zeleninu. Belén si puvodne chtela koupit sandalky, ale nebylo ji dobre, tak sme pak uz sly domu. Pak jsme byli s Pedrem na dvore, poslouchali muzic a pak sli nakoupit. Koupila jsem si tam Cocacolu, kterou jsem si doma pak vypila. Mezitim, co jsem pila tu Cocacolu, prisel Chivino. Tak sme chvilu kecali, poslouchali hudbu a pak sme sli na cortos. Po navratu uz na nas cekala Juani a cocidito con ganbarzos, chorizo, tocino y carne. Tak sme jedli, kecali, pak sme si snedli kousek melounu a Juani si pak sla dat siestu. Ja jsem mezitim umyla nadobi a pak sem si s pedrem sedli do dveri u toho jakoby sklepa nebo jak to nazvat, jak tam maji tu nadrz. Vanul ztama prijemny chladek. Mela sem chut otevrit ty dvere a natahnout se tam a nohy nechat couhat ven. No pak sme i my sli si dat siestu.
Po sieste jsme nedelali nic zajimavyho, byli sme na dvore a usinali vedrem. Pedro pak udelal session mereni tlaku. :D Vsichni meli obrovsky zajem zmerit si tlak. Ja ho mela nizky. Taky sem cely den byla jak marmota. :D :D
Pak jsme vecereli uzasny salatek, ktery udelal Marcelo a Consoli – ze salatu, rajcat, oliv, syra a este kousicky salmón tam byly. P
Po veceri prisel Chivino a pote, co jsem si v kuchyni, kde jsem si nechala nabijet laptop, zatancovala na Waka Waka, sme sli nahoru k bazenu, kde se od vcerejsi sedme hodiny do te dnesni hraje 24 hodin v kuse fotbal. Videli sme zapas Montánchez proti nejakym forasteros – Montánchez vyhrali 5 : 4. :) Pak sme si sli dat neco k bazenu (licor de bellota) a pak sli domu bo sme byli dost unaveni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario