miércoles, 4 de agosto de 2010

Den 28: Balení do Montánchez

MIÉ, 04/08/10
Dneska sme hlavně balili do Montánchez. Ráno jsme teda připravovali oběd, byli ve zdravotním středisku a odpoledne balíme a balíme. Už máme pěkně narvaný kufr, snad se nám ho podaří potom zavřít :D heh :D :D
K obědu sem tady ochutnala zase něco uplně zajímavýho. Chutnalo by to Haničce. Jmenuje se to Cogollos de Tudela a sou to v podstatě prostředky salátů. Koupí se to zabalený a v takový krabičce, kde ty prostředky sou tak jako posazený. Nevím, kolik jich v te krabičce je, tak kolem deseti. Vypadá to jak maličkaté hlávečky salátu a je to uplně roztomilé. Rozkrojí se to na půlky, pokape olivovým olejem, posolí, nechá chvilu tak a pak se to jí s chlebíkem. Taková mňamina!!! Ještě sme si tam nechali nějaké k večeři mňaaam!
Jo a máme supernovinku! Přijel tady Obama! Je toho zas plná televize. Jel do nějaké oblasti blízko Málagy a pojedou taky do Granady, Marbelly a nevím kam eště. Nebaví mě to, jak furt dávaji obrázky jak vystupovali z letadla, co jedli, co pili, como si importara, joé!
Tož nic, ja jdu dobalit poslední věci, jako např. počítač a začnu chystat večeři.
Takže se tu mějte po dobu mojí nepřítomnosti moc pěkně, zítra o pul dvanácté vyrážíme zase busem směr Trujillo a pak opět s Marisol do Montánchez, jako minule. Budeme tam do 1.září, kdy se vrátíme do Madridu ptž 2. musím jít vyřídit si konečně už ten learning agreement. V Montánchez nebudu bývat na netu, jen stli mě nechá Almudena chvilu třeba, tak maximálně rychle mrknu na e-maily a pokud bude čas, budu tady publikovat. Nicméně záznamy z každého dne psát budu a pokud je nebudu moct naházet na net z vesnice, budete se moct těšit na pořádnou várku příspěvků z Madridu.
Myslím, že bude o čem psát, ptž 31.srpna je la bajada de la virgen, fiesta, při které je patronka Montánchez vzata z ermity u hradu a snesena na obrovských tyčích lidmi dolů do vesnice do kostela. Tam zůstane asi dva týdny a potom je další fiesta, la subida de la Virgen, kdy ji zase vezmou zpět do ermity. Jsem na to moc zvědavá, určitě popíšu.
Tož se tu mějte a v září hasta la vista!

No hay comentarios:

Publicar un comentario