lunes, 2 de agosto de 2010

Den 23: Španělský oftalmolog, vynikající večeře

VIE, 30/07/10
Rano jsme vstali okolo pul osme, prichystali se, Pedro sel jeste nakoupit a ve trictvrte na deset sme meli sraz u obchodu s jednim borcem, ktery sel s nama. Tam, co jsme meli jit, se slo cca 15 min pesky a bylo to tam mirne complicado, tak Pedro poprosil toho borce, aby nas doprovodil. Po ceste uz zacinalo byt vedro. My sme super pokecali, ten borec je hrozne sympaticky, jmenuje se José stejne jako Pedrovo bracha.
Pani doktorka byla mega moc sympaticka, cela prohlidka + vypsani potvrzeni trvalo dohromady asi 5 min, toz jsem byla rada, ze me tam mega nemucili. :)
Pak jsme se vratili domu, najedli se a odpo jsme sli do banky. Pedro objevil, ze ma doma jeste nake ceske penize, tak si to chtel promenit. V bance me dost zklamali. Nejen, ze Pedrovi nedali eura v hotovosti, jen na ucet, ale este rikali, ze kovove penize neberou. Takze ja byt turistka, ktera ma 2000 CZK v kovovych padesatikorunach (sak to sou taky penize ne?) a v horsim pripade jeste neumi spanelsky, tak jsem asi dost v riti ze? Ale tak zajimava zkusenost. Pak jsme sli jeste do papirnictvi, Pedro si tam koupil sanon /pracuje tam moc sympaticka chica, ktera pristi tyden odjizdi do Santander coz ji mega zavidim, tez bych jela nekam na sever, i kdyz spis do Asturias/ a pak uz jsme sli domu. Prisel José, chvili jsme kooukali na tv a on pak pripravil uplne bezkonkurencni veceri! Takovy sandwich plneny syrem, slaninou a smazenym vajickem! To bylo tak dobre! Pak mi dal occhutnat takove sladke cokoladove huste cosi, co nevim, jak se presne jmenovalo, natilla de neco, bylo to v takove male sklenicce, ktera se mi tmoc libila, toz jsem si ji nechala, a super to bylo! Pak jsme koukali na tv, kde byl porad Callejeros, kde davali reportaz o camino de Santiago. Taky bych sla! Takovych cizincu tam! Portugueses, italianos, alemanes, ingleses, suecos...mazec! Vsichni sli do Santiaga! Bylo tam ukazovane, jak tam prespavali ruzne po te ceste, jak se komu slo...super to bylo! Pak tam davali jakousi hnusnou soutez, kde lidi aby dostali penizky museli delat hnusne veci, jako anpr. prenaset v puse pijavice...u nas taky naky takovy humus sveho casu bezel. No a pak uz jsme sli spat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario